fredag 7 januari 2011

Tårta till snömoddsräddaren mitt i matenSnömoddsräddare, vad är det. Kan man säga "kaffeflicka" så kan man säga "snömoddsräddare".

Sent efter middagstid körde vi fast i snömodden utanför mina föräldrar vilket kan skyllas HSB som inte bara har den dåliga smaken att ta hutlöst betalt för att parkera utan också fullständigt skiter i att ta bort snön från både vägen och parkeringsplatser.

Nåväl, efter leverans av bröd och mjölk, semlor och juice till mina gamla föräldrar, så satt vi i en snögrop och kom inte loss. Förvisso anser jag mig som ganska smart på att köra och det är sällan det händer att däcken borrar sig ner till midjan, oftast för att kloka fastighetsägare regelmässigt håller snön borta. I det här fallet handlade det alltså om HSB som inte plogat bort snön på hela vintern. Det har funnits en köryta på snötäcket när det varit kallt. Nu, idag vid töväder, var det som att sjunka en våning ner och fastna.

Där satt vi och spann och skulle så gjort än om det inte varit för en ung man /naturligtvis inte svensk/ som satt i köket på tredje våningen och tittade ut, fattade vår prekära belägenhet, kastade på sig jackan och kom ner och sa: "Jag satt och åt och såg att ni behövde hjälp".

Vips, med hans kraft som "puttare", kom vi loss.

Det var knappt vi hann säga tack innan han likt en skugga var iväg och borta. Det blev för oss att åka till Balders och köpa en tårta till hans ära.

Tack Du okände som inte bara fixade oss ur snömodden utan också fick oss att fira med en tårta.