måndag 10 augusti 2009

Grillat hos Perssons med buffégratäng

Jade flög drake som hon inte gjort annat - jag skickade upp en gratisdrake från "Kalaspuffar" och gjorde gratisreklam över hela Falsterbohamnens sandstrand, poppis tills vi lyckades störta draken över soltörstande strandraggare. Nästa gång ska jag ta med våra vackra kinesiska drakar av siden och med ormande, slingrande färgglada svansar.

Tack för igår - heldag hos Perssons i Falsterbo med strandliv, Engelholmsglass och sedan grillat i trädgården.
Till serverades en praktisk gratäng från tidningen Buffé som lagas ungefär så här:
Potatis och morötter i tärningar, sockerärter i diagonaler och rejäla nävar med babyspenat. Allt försteks i smör och hälls över i gratängform, på med grädde och in i ugnen tills den är genomkokt och har stannat.
Maten, människorna, miljön - en oslagbar kombo för en superdag under solen.

1 kommentar:

Jola sa...

Tack själva för en fantastisk dag!

Du glömde grönmögelosten, mycket viktig. Och så salt och peppar, inte lika viktigt.

Perssons