onsdag 29 juli 2009

Kantareller finns men inte här



Vi provade en helt ny skog igår. Vacker skog, men fick inte ihop mer än till ett kantarellsmör.
Använd Valios osaltade.
Rensa en liter kantareller och hacka dem grovt. Fräs i väldigt mycket smör 50g i hoppande het panna.
Det ska gå hastigt, precis exakt när kantarellerna släpper sin saft så ryck undan pannan från elden och häll innehållet i en skål. Mixa med stavmixer till en grovkornig massa - ska se ut som grovkornig senap ungefär.
Ha 250 g rumstempererat smör redo och häll över den forfarande heta kantarellblandningen. Blanda med gaffel, det gör inget om smöret smälter lite och blir löst. Salta först nu med grovt flingsalt (rejält) och vält smeten på ett smörpapper eller i en sprits. Rulla ihop till en korv och förslut ändarna eller spritsa ut rosor på pappret och kyl.
Nu åker vi till klassiskt skog och hämtar hem - kanske jag kan visa bilder på kantarellsmöret alldeles snart...

2 kommentarer:

orjanta sa...

Säreget år.
Hittills har jag plockat kilovis med gula sommarkantareller (i ekbackar).
men
ännu knappt sett andra varianter , varken oätlig vitriska,eller ätliga kremlor/ soppar.
Nåväl de kommer förhoppningsvis framöver.

Jola sa...

Tack för receptet!

/Lasse och Johanna