måndag 8 september 2008

Kycklinglever pad bai grapao



Förra året skrev jag om bläckfisk med holy basil, plamuek pad bai grapao.
En "Louise" påpekade då en felskrivning som jag alltså inte upptäcker förrän nu ett år senare. Jag använde "thaibasilika" isf "grapao" eller "Holy basils" som den också kallas. Dessvärre hade jag också vanliga basilikablad som dekoration på maten.
Idag stuvade Rodjana kycklinglever i bitar med chilli, vitlök, ostronsås, fisksås, socker, soja och lade på grapao enligt alla konstens regler. Vansinnigt hett, sådär så att man nästan stressäter för samtidigt är det så vansinnigt gott och med stekt ägg till med rinnande gula över riset och vitlöksbitar och chilli i fisksås och lime.
Du som vill går tillbaka ett år och byter ut bläckfisken mot kycklinglever och thaibasilikan mot holy basil eller lagar som det står. En sak har bläckfisk och kycklinglever gemensamt: överstek inte!

1 kommentar:

Fredrik sa...

Jag brukar höra dina reportage på Meny P1. Dom är bra men programmet i sin helhet är uselt. En stor reklam för svensk mat och svenska råvaror + allt ekologiskt mumbo jumbo som cirkulerar. Hur kan dessa herrar får hålla på i så många år???