lördag 26 april 2008

Thailändsk fruktskulptur på Gastronord

Senast såg jag henne på Grönsakshallens stora julfest. Hon stod i ett hörn och skar rödbetor till rosor och lökar till astrar (Astrar?)
Så stötte jag på henne igen på Gastronord, Ladda från Thailand.
Hon skar blommor ur det som fanns.
Vattenmelon, sötpotatis, rödbetor och purjolök.
Hon har gjort det så länge att hon inte behöver tänka längre, berättade hon och när hon svarat på frågor ganska länge slog jag över till min knaggliga thai. Först märkte hon det inte utan svarade på svenska, sedan slog hon också över till thai och då plötsligt sprack hon upp i ett leende när hon förstod att det var thai vi pratade och att det var en blond (Nåja en gång i tiden) farang som stod framför henne. Sånt är kul!
Jag berättade att jag minsan köpt ett fruitcarving knifeset för 11 år sedan i Bangkok, men det har inte kommit ur originalförpackningen ens. Jag är för feg för att misslyckas antar jag och jag var väl inte alltför vass på konshögskolans skulpturkurs heller en gång i tiden (Herregud det var 1973). Jag borde klara det och jag frågade om hon gav kurser och det gör hon så man kanske skulle eftersom knivarna finns.
Idag hittade jag henne på bild ute från Haningen och Wat Santinivas och Songkranfestligheterna där. Kolla själv

6 kommentarer:

KarinW sa...

Sitter här och ser ut som en fågelholk,vilka konstverk!Svårt att tro det är på riktigt. Åt japanskt "snidad" mat på Mikado nära Östersund som också var fantastisk.

Lagers tabberas sa...

Jag såg Tsukasa Takeuchi gör ett helt fisknät av en morot från Brunflo. Och nu läser jag på hemsidan att Mikado ska byggas upp igen, men inte i Brunflo utan inne i Östersund - vilken hit det blir!

Jessika sa...

Friskt vågat, hälften vunnet! Det skulle bli succé med en massa fruit carvings så det är klart att du ska gå en kurs. Det är bara en kurs och tomater och gurka är billigt grundmaterial.

KarinW sa...

Glömmer aldrig sashimibåten! Nu har iaf jag närmare än er sörlänningar!

Anonym sa...

Hej!

Jag är i stort behov en en fruktskulptör du råkar inte veta vad kvinnan du lagt upp bild på heter eller hur man får tag i henne? Skulle vara otroligt tacksam!

Mvh Emma

Emma sa...

Hej!

Jag är i stort behov en en fruktskulptör du råkar inte veta vad kvinnan du lagt upp bild på heter eller hur man får tag i henne? Skulle vara otroligt tacksam!

Mvh Emma
emma@whiteandwhite.se