Klockan har precis slagit om till över midnatt. Trots att det är svarta moln är himlen ändå ljus här i Stockholm.
Med en nyfödd hemma var det inte så mycket engagemang i själva midsommarfirandet. Vi tänkte ställa oss på eftermiddagen och laga en fiskmagesoppa, bara för att känna efter hur en sådan skulle smaka mitt i sommaren. Det slog oss nämligen att det är en soppa som vi bara lagat vintertid, efter snöpromenaden.
Portionsformar i porslin sätts in i överhet ugn. Smörjs så det fräser om det med en gnutta smör. Nykokt färskpotatis "dragspelas" i och vid dess sida läggs en eller två hela matjesfiléer. Strö ett fint hackat hårdkokt ägg som en rand emellan och drös över rikligt med gräslök, så in under grillelementet någon minut. Hetta under tiden ifatt en kastrull och släng i 200 gram smör så det bryner omedelbart och med mycket ljud. Nötiga smöret hälls sedan över i formen, det bubblar och hoppar och blir som ett litet smörfyrverkeri över fisken. Ät omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar