söndag 13 mars 2011

Majskycklingconfit, fläsk och nudlarHemma hos oss går smakerna ofta in i varandra, rimmat fläsk, ättiksugnsstekt potatis, nudlar och confiterad majskyckling. Både var för sig och tillsammans lyckliga smaker, tillhopa blir det mat i en hel helg.

Tyvärr finns det inte så feta kycklingar i det här landet att man kan låta deras eget fett smälta ner så pass att köttet kan kokas i detta - varför undrar man, varför ska inte vi vara förunnat de magiska kycklingarna som går att få tag i utanför landets gränser. Varför har inte vi rätt till både smakrik och biologisk mångfald.Gjorde det bästa av situationen och fick tag på en alldeles utmärkt majskyckling från Per Olof Ingmarsson på Bjäre och förstärkte med ankfett som vi alltid har hemma och tillräckligt av. Fettet verkade ha spjälkat muskelfibrerna, kycklingen blev en dröm i smak och mörhet. Den serverades med lite av fettet som sås och ugnsbakade potatisklyftor ingnidna med salt och ättika Perfekt!Till detta kokades en buljong på skrovet som av tradition i Thailand dricks till måltiden. Rester av hela kycklingkoket inklusive buljong som blev över och tillsammans med fläsk som låg rimmat och skräpade i kylen blev söndagsmiddagen förstärkt med gulaste äggnudlar och hetaste chilli, ättika och lite socker. En söndagsmiddag som nyss är aväten - en Kwaytiao, ljuvligt het, aromatisk, djup och närande god.

2 kommentarer:

Anonym sa...

mmmmmmmmmmmm du har inte gjort många iläg på två veckor

Lagers tabberas sa...

Nä Du anonyme, det har varit liiiite annat att pyssla med, kokboksmanus, brödskrivande, inhämtning av jobb, inläsning material, skattebråk med skattefogden, radioionslag i Meny, ännu mer inhämtande av jobb och biljetter till reportageresor och sedan sånt där vanligt som tre ungar i småbarnsåldern som ska på olika äventyr efter att de "sprutats" iväg till skolorna och dagis efter att de servats med frukostmat och sedan kvällsmat och umgänge och tandborstning och fan och hans moster och då är det djävligt lätt att sitta där och efterlysa inlägg som inte finns och klaga på antalet inlägg, du menar inte att du sitter och räknar och jämför och mmmmar och har det, skaffa ett jobb eller sluta läs då för fan för nu blir jag förbannat.

Äh, det blir jag inte alls, kul att du noterar frekvensen - ska bättra mig!