Bröd på riktigt - man fattar inte hur det blivit som det blivit, att vi tillåter industrin och pengarna föda oss med skitigt bröd
Den vedeldade bakugnen satte Erik Göransson eld i igår. Den är bakningshet idag klockan 12 och då är även degen jäst, en deg gjord på säd som malts i våra egna kvarnar, väderkvarnen på Överby eller den vattendrivna vid Landsnora.
Hembygdsförendingen håller därmed "Öppet Hus" med bakning i Rotsundastugan på Hersby Hembygdsgård i Sollentuna. Vi har bakningsspecialister vid degtråg och ugn och väldoften av nybakat kommer att sprida sig över nejden.
Kom dit och dofta och smaka, fika och ät och passa på att skriva in Dig som medlem i Sollentuna Hembygdsförening - en förening som bryr sig om. Det kostar lite och Du får mycket; Event, kunskap, tradition och Du blir en som står mitt i Sollentuna - mitt i gemenskapen. (Snömos, men det är ganska kul)
Vi bakar mellan klockan 12 och 15 och eftersom det är öppet hus är det ett gratisnöje.
söndag 5 september 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar