torsdag 1 januari 2009

God fortsättning på 2009

Champagnefejk för oss som tänker både på morgondagen och livet

Det kommer att ta sedvanligt lång tid att bryta vanan. Att byta åttan mot nian och verkligen acceptera att tiden går och att man bara blir yngre och yngre eller....?
Vi hade en helt fantastiskt kväll igår med vännerna Norlings. Hade vi givit oss ett nyårslöfte att äta mindre, så bröt vi det löftet omedelbart. Kvällen gick i smakernas tecken och inleddes med små snittar (fan vad underbart att det finns människor som tar tag i den gamla traditionen att servera sandvikare och assietter). Följdes av en perfekt grönkålssoppa och sedan en lammytterfilé brynt och sedan stekt efter ankbrösttid och serverad med couscous.

Nyårsdukning som fick oss naglade vid bordet i flera timmar

Det här är av de sällsmma hus där det serveras plumpudding och så gjordes på årets sista dag när klockan började närma sig 23. Flamberad i den finaste cognac och smäckad med alla goda smaker. Första gången jag åt plumpudding här var säkert 30 år sedan. Jag älskar plumpudding. Det är sådan där anrättning som jag njuter av i varje drag.

Vårt eget kristidssparande inskränkte sig till tomtebloss isf bomber. På maten sparades intet däremot.

Efter tolvslaget som vi avnjöt ute på gården och där vi konstaterade att det var fler raketer från miljonprojektet än från villasamhället vilket kanske tyder på att vi befinner oss mitt inne i en ekonomisk kris, gick vi in och åt saffranhollandaisegratinerade hummer. Smältande och förföriskt gott.
Se där en lysande start på 2009 och ett stort tack för i går till Gittan och Janne!

Plumpudding en alltför sällan serverad dessert

Inga kommentarer: