tisdag 5 augusti 2008
Squash på Thai
Squash som det finns sådan mängder av nu får ersätta den thailändska sommarpumpan (fak eller feng) i den aromatiska och heta Geng gai fak, (kyckling stuvad i röd curry med squash.
Gör så här: Heta upp en stekpanna och fräs 200 g kycklingbitar i lite olja. Rör i 1 dl röd currypasta och fräs vidare. Häll i en burk kokosmjölk och låt puttra i tio minuter. Skala en ung squash och skär i tre cm tjocka bitar, dela som halvmånar och lägg i stuvningen. Smaka av med fisksås, några nypor socker och rikligt med queen basilika. Squashen ska ha kvar bitmotstånd, då är grytan klar. Servera med nykokt ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Var en tid sen jag var här senast, men det där resceptet skall jag behålla.tack för det..
Ser lika läckert ut som vanligt
Skicka en kommentar