Christer Lingström som Du aldrig förr har hört honom - helt ute i det fria, helt utan pekpinnar. Christer Lingströms ”Petitesser” var menade att sändas i radio, men sommaren då försvann så fort så där stod jag med materialet när hösten brann.
Tabberaset har blivit ett forum för radio så var så god - sista avsnittet i "Petitesser" en serie om smak, mat och Strängnäs. Den här gången tar vi oss upp till stadens högsta punkt för att titta på utsikten...och lite mer - gös tror jag?
Recept avsnitt 5:
Gös från Strängnäs högsta berg
Det här behöver Du:
1 gös på 2 kg
100 g smör
1 äggula
50 g färskt ströbröd
30 cl vitt vin
2 msk finhackad schalottenlök
2 msk finhackad persilja
fiskbuljong
Så härör Du:
1.Bena ur gösen från insidan och bred ut den i en smord form. Blanda alla ingredienser till en degliknande konsistens och klä fiskens köttsida med detta.
Häll vin och eventuellt lite fiskbuljong i formen vid sidan av fisken och koka i ugn 200 grader cirka en halvtimme tills fisken fått fin färg.
2.Sila buljongen och koka ner, smaksätt med, salt, peppar och lite citron. Red av med en äggula (Lägg en äggula i en bunke och ”strila” buljongen över och under intensiv vispning)
3.Servera med rödbetor och en torr getost.
Länkar till alla inslag och alla recept
tisdag 15 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar