![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3QVtMAm8lytjaxNJdIPbDbrV4K5r9HYFKDfZeaynx_b1q40xvlYl4SHEJq-tUtLTM7fUQq9fLn7bP_aOEc13Ynm9rIJJrt4a0CsA_oIARcdlz6rDR2a3Qd_4eMHdVNrHI7lwSRQeYu7Q/s400/Rysk+gr%C3%B6nk%C3%A5l+blogg.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4hPlU3Xk4W9ZbfaVMgUzqR0CBrw7nYxHGK0YtBLfVhQK1ZoeDJ4SBfNSZ9tDIqYxqjAcVzOv5NbhpbZkLw_J5WYw7zEAyoT39U76EG5DMl3NyzF0OT7OVRhnOtGN89HwOU8pDwh4KwyA/s400/Thaipan+blogg.jpg)
Gaeng Tajpla är en enkel röra av stor originalitet och med en sjuhelsikes massa smak som bara studsar omkring i munhålan. Styrka har den också, men inte bara från chili. Röran äts med khanomdjin (Rismjölsnudlar) som kokas i vatten och sedan kyls av och rullas i små knyten, serveras avkylda.
Gaeng Tajpla lagar Rodjana på torkade stora räkor, saltad torkad fisk, torkad och färsk chili, massor av svartpepparkorn, färsk gurkmeja, citrongräs och galangal.
Stommen i vår sändagsmiddag var fläskkarré som hårdstektes med vitlök och soja.
Kycklingen lagade Rodjana med grön curry i en geng keiuw wan gai.
Bilden överst är en kyckling stuvad i röd curry tillsammans med rysk slätbladig grönkål som är egenodlad.
1 kommentar:
Var får man tag på saltad torkad fisk? Gissa om jag blir hungrig fast det inte är mattime?
Skicka en kommentar