onsdag 8 oktober 2008

Vaktelägg - en sann njutning för gom och öga



Matbloggaren Bendel väckte frågan samtidigt som vi lagade.
Vi har alltid några burkar stående hemma för att kunna ta fram inte para till Paa Low Moo utan använda som till exempel små ägg med rom eller i sallader eller som dekorationer - det är alltid gångbart med vaktelägg.
De bästa är Lamthong som importeras av våra vänner på Thaifong Food AB i Märsta där vi handlat sedan förra året tack vare deras service och att de i stort sett har allt vi behöver.
HÄR hittar du allt jag bloggat om Thaifong...
...och
...HÄR allt jag bloggat om Vaktelägg.

7 kommentarer:

  1. Thai fong är en pärla!

    SvaraRadera
  2. Men vad roligt, vaktelägg på burk. Hade ingen aning om att det fanns. =)

    SvaraRadera
  3. Stort tack!!! Nästa gång vi hyr bil blir det säkert en utflykt till Märsta.

    SvaraRadera
  4. Vill man storleksmässigt ha något mellan vaktelägg och fiskrom, så finns ju alltid "caviar d'escargot":

    http://caviar-escargot.net/caviar-escargot.html
    http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,22959360-29677,00.html

    SvaraRadera
  5. Den sista länken är bruten. Eller den går till thaifong igen snarare än till vakteläggskriverier.
    Till påsk har jag ätit äggbröd i Tyskland där man tar vaktelägg och stoppar i mitten av ett bröd. Antingen ett stort eller flera små. Man pickar äggen så att de inte imploderar i ugnen.

    SvaraRadera
  6. Nästa gång jag håller i en burk ska jag inte fega ur utan köpa en men jag vet inte precis om det var det där märket!

    SvaraRadera