lagers tabberas
tisdag 23 december 2025

Jag får aldrig den rätta julkänslan, men det är väl trevligt med god mat och några timmar vid spisen.

›
Livs på Söder, en oas för oss som vill leva rent och solidariskt. Missförstå inte. Det är väl trevligt att umgås, att vila i varandra, disku...
1 kommentar:
måndag 22 december 2025

Ett äreminne med Jan Myrdal

›
  Jag ser skitglad ut på den här bilden. Min vän Dennis Renfors hade precis varit förbi och förärat mig en faksimil ur morgontidningen från ...
lördag 20 december 2025

Utan alkohol i 12000 dagar

›
Tittar i min kalender och där står det 12000 dagar.   Det är alltså exakt 12000 dagar idag sedan jag lämnade alkoholen bakom mig för ett nyt...
lördag 13 december 2025

Bästa köttet, bästa såsen, finaste frittsen? Håller inte riktigt vad de lovar på TEUF!

›
Det är några veckor sedan nu, kanske en månad. Gick med mina tre senaste barn, Lovisa, Alma och August till TEUF - så omtalad inte minst av ...
torsdag 11 december 2025

Åldern? Min stora passion just nu.

›
  Passion är ett fint ord och högst användbart för stora delar av mitt liv.  Jag är passionerad på många olika områden.  Självklart i min kä...
onsdag 3 december 2025

Pumpa, pumpa, pumpa av okänt märke . men god var den både som soppa och i gröt (!?!?)

›
Hemtagning, lite för tidigt pga frostrisk, men fått eftermogna inomhus  och blivit väldigt bra. Hade inget annat än pumpa att sätta i hügelb...
tisdag 2 december 2025

Daniel Serra på Historiska museet - jag erkänner, jag har haft fel!

›
Daniel Serra är arkeolog som doktorerat på vikingatida mat. Nu har han gått på medeltiden också, maten från 800-talet fram till Stockholms b...
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.