söndag 13 november 2022
Sådant man blir sugen på och blir glad över att se
›
För några veckor sedan var jag och såg en utställning som satte sig i mig, Anders Karlsson på Nordens Ljus. I lördags gick vi till Galleri ...
torsdag 10 november 2022
Igår, och det är jag säker på, blev det kolbulle och amerikafläsk, rårörda lingon
›
Jag behöver inte upprepa mig. Kolbulle har jag skrivit om tidigare och det är ingen skillnad från det som vi lade på tallrikarna igår. Så f...
Enklaste soppan igår...eller var det i förrgår?
›
Så nära burksoppa man kan komma, men ändå inte. Tomatsoppa. Billigt och gott. Man blir ju lite ruggig efter hundpromenader med Assar. Två fö...
Så glad för all grönkål
›
Fick med oss den sista lilla skörden av grönkål och svartkål, små blad, nästan som primörer, lite frostnupna, perfekta. De större skördarna ...
onsdag 9 november 2022
Isterband som tagit sig och stuvad potatis från Färila
›
Den där jakten på de bättre isterbanden tar inte slut bara för att Franzén levererar. Ska ju hitta de näst bästa (så länge från Wurstmaste...
lördag 5 november 2022
Fantastisk kål och en överdådig gåbortblomma
›
Det är en stor njutning att en mild senhöstmorgon gå ut i kökslandet med en skarp kniv och en grönsakskorg och skära de kullriga små bladen ...
1 kommentar:
torsdag 3 november 2022
Svingod fransk löksoppa på vedspisen
›
Först ett viktigt styrelsemöte över Zoom - praktiskt när man sitter i skogen på landet och eldar vedspis. Och därav datorerna på laddning. D...
1 kommentar:
‹
›
Startsida
Visa webbversion