lördag 5 november 2022
Fantastisk kål och en överdådig gåbortblomma
›
Det är en stor njutning att en mild senhöstmorgon gå ut i kökslandet med en skarp kniv och en grönsakskorg och skära de kullriga små bladen ...
1 kommentar:
torsdag 3 november 2022
Svingod fransk löksoppa på vedspisen
›
Först ett viktigt styrelsemöte över Zoom - praktiskt när man sitter i skogen på landet och eldar vedspis. Och därav datorerna på laddning. D...
1 kommentar:
onsdag 2 november 2022
Det där goda köttet som behöver så mycket omsorg för att bli bra - tryckkokaren är den rimmade oxbringans bästa vän
›
Jag tror ta mig katten att jag minns alla tillfällen jag ätit rimmad oxbringa. Kanske en överdrift med viss modifikation för jag kan inte ra...
tisdag 1 november 2022
Tillbaka till det där heta, aromatiska och väldligt enkla, jam wunzen nguea
›
Ibland får jag en så het längtan efter den thailändska köttsalladen med glasnudlar. Saltidigt och pepprigt med massor av smak framlockad a...
tisdag 25 oktober 2022
Björnskitar överallt och det luktar surt i trakten
›
Från jägarföbundets björnspillningsinventering i år för Gävleborgs län Vi håller ju till en del i det där trakterna, ganska ofta, länge och ...
Benrangel och foster i formalin
›
Det var med stora ögon jag varje morgon gick i korridoren i skolan och kollade in hyllorna som sträckte sig från golv till tak, kabinett av...
måndag 24 oktober 2022
Svirrande sidensvansar
›
Jag har ett gammalt och tätt förhållande till sidensvansar. Inte minst för det inträngande lätet, man liksom kan inte ta fel. När jag var vi...
‹
›
Startsida
Visa webbversion