![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0829VDAqi7x5fJifyBBVZOW2D9YZYsxxxz_e7UuAy13xJpdOU6dGanC3XjwLnALWnI71M6fFa-rXUZMNRfs0gWSnceHrju4tnKZT5HxXap2Joango7lkaXzjhwlwBmWHEw_PFEphyphenhyphenqu4/s400/Fiskgryta+blogg+DSC_0005.jpg)
Efter all mexitexifetsmällsmat i helgen avslutade vi med en soppa som vi kokade vid bordet i vår sukiyakigryta. Fiskfond, fisksås salladskål, fiskfilé, krossade korianderfrö, torkade vitlöksflarn och udonnudlar allt i ett. Jag som är GI:are för tillfället hade stekt fläsk vid sidan om och mötet i asiatisk mat mellan köttet och fisken är lika tilltalande som mötet i ursvensk-skandinavisk- karelsk mattradition med strömmingen och tuppen, torsken och och fläsket (en rest finns kvar i lutfisktraditionen med bacon till).
När barnen fått sitt lena mjuka välsmakande hällde vi själva i en skvätt Srirachas heta chillisås. Njutning!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar