lördag 2 augusti 2008

Morötter söta som socker



I regnet var ungarna och jag och jagade mördarsniglar och för att se till trädgården.
Det doftade myllla och fukt och jorden ångade.
Böjde mig ner och såg att morötterna kommit sig och att de där första härligt söta gallringsmorötterna skulle tas.
Det blev ett litet delikat knippe. Enkelt sköljda, dopade i kokande vatten, glaserade med smör.
Yessss.

4 kommentarer:

  1. Primörer när de är som bäst. Okonstlat och enkelt!

    SvaraRadera
  2. Åh, det är ju underbart med kokta späda morötter.
    Kokta rödbetor med smör och flingsalt och kanske en smula getost går inte av för hackor det heller!

    SvaraRadera
  3. Vilka fina morötter och vilka fina bilder på dem!

    SvaraRadera
  4. Visst är de fina? Egenodlat är så alldeles vansinnigt gott.
    Jag ska erkänna att jag gärna sår lite tätare än normalt för att få förmånen att ta upp gallringsmorötter, späda, sötbittra och kokta till knaprigheten precis flytt.

    SvaraRadera