måndag 21 april 2008

Thailändsk budgetsoppa på norsk fiskpudding



Det slog mig idag hur mycket fisksås kan betyda.
Rodjana kom hem med en burk räkor i spad, en burk kräftstjärtar i spad och en norsk fiskpudding.
Lök och morötter kokades i vatten och låglaktosgrädde (38%), fisksås och tamarindpasta.
Fiskpuddingen skars i kuber och alla ingredienser fick värmas i soppan sedan den tagits av spisen.
Serverades omedelbart och det enda thailändska i det här utöver fisksåsen och tamarinden var väl Rodjana som stod bakom kastrullen. Fisksåsen gjorde allt för soppan! Och dill också för katten - en av thailands viktigaste örtkryddor...visste ni inte det?
Gott var det hursomhelst och vackert och budget....

....javisst ja, ser vi på bilden, ostronskivling revs ner i också och en klick smör.

3 kommentarer:

  1. Har du provat kamaboko, japanska fiskkakor? Jag tror visserligen att den norska fiskpuddingen har mer smak men kamaboko är rosa och får en rosa rand när man skär dem i skivor.
    Och jo, det var fler som hade bildproblem den dagen vad jag hörde.

    SvaraRadera
  2. L�ter gott det d�r f�r en sopp�lskare och fisks�sdito men jag hade gissat koriander som den vanligaste �rtisen!

    SvaraRadera
  3. Haha, jag kommer ihåg när du just kommit hem från Thailand (efter att ha träffat Rodjana) och kunde prata i timmar på jobbet om fisksås!
    Lovorden tog liksom aldrig slut ;-)
    Kram!
    /Anna

    SvaraRadera