![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQ_Bf5elJbbinmQGKk5qGf6Kq4v0GBbFBkYGWnTlhngdJz-BPPE7Q_B6Xlo85GwT6pXdw_-XNEuXb1r-22_ZhFqd-UjV9iO35QzfmTQrEpHb8HKBv1N88oGf36XzFlvknI79ioq4QXHtg/s400/A%CC%88ppelkaka+blog.jpg)
Det är så enkelt på hösten och vintern - dessa svenska desserter, äpplena som går att variera i oändlighet.
Tyvärr så tycks en del svenska vinterfavoriter som gravensteiner inte ha tagit sig så bra i år - slut redan. Ingrid Marie finns, aroma ytterligare och cox orange som gärna får ha det där lite rynkiga skinnet då det uppnått exklusiv sötma och fräschör.
Jag skar åtta äpplen i skinn och kärnfria klyftor och kokade i sockerlag 50/50 tills genomskinligt (har en äppelsockerlag gående i kylen.) Smörj en form och fordra med färdigköpt filodeg. Pensla med smält smör och lä'gg på ett par lager. Skeda upp äpplena och fördela jämt i botten av formen. Lägg på filodegsark och tryck till lite lätt. Pensla med smör mellan varje varv (en fem, sex) pensla med smör på toppen och kör i ugnen 200 grader tills fins färg och frasigt. Skär upp i bakelser och servera. Vill man kan man väl ringla honung över och villa man kan man ströä över olika slags nötter - det ville inte jag - äpplena har en så vansinnigt god smak...sa jag förresten att sockerlagen ska kryddas med en stång kanel, nä det gjorde jag inte visst.
Supersmaskigt recept Lager!
SvaraRaderaHälsningar från Grut!
Ser irriterande gott ut !
SvaraRaderaNäe förlåt.
Fruktansvärt j-vla gott ut !
Får nöja mig med en digestivekex o lite äppelmos så länge............