lördag 8 september 2007
Rad-na, såsiga nudlar
Det är som en stuvning - radd-na. Idag gjord på fläsk,"moo", nacke som var billig och benfri. Bråkåli i med minimajs, vitlök, salta bönor.
Koka "kwaytiao sianghai", kinesiska nudlar, och låt dem rinna av. Stek nudlarna lite kinesisk mörk sojasås och lägg portionsvis i tallrikar.
Plocka brockolin och klyv de grövre stjälkarna. Om det går att få tag i så använd den kinesiska spröda bockolin. Hacka vitlöken och klyv minimajsen. Skär fläsket i tunna skivor som "munsbitar".
Hetta upp en järnpanna med lite olja. Häll i vitlök och sedan fläsket som inte får ta färg. Fyll på med en msk salta bönor som köps i glasburk i asienaffären och som är mer nyttiga än man tror som smakgivare i olika maträtter. Häll över en 2 msk ostronsås och en tsk strösocker.
Låt det hela bräsera en stund så att köttet blir genomkokt. Lägg i brockoli och peppra med vitpepparkvarnen.
Red blandningen med lite potatismjöl utrört i kallt vatten.
Häll "stuvningen" över nudlarna och smaka av med ättikssprit och rostad torkad mortlad chili. Det ska vara rejält hett och ångande smakrikt.
Men såååååååååå gooooooooooott! Det ska jag testa i dag
SvaraRadera