Och då sa Magnus: "Kalvdans". För den som någon gång i livet smakat riktig kalvdans får den personen genast smaken i munnen bara genom att höra namnet uttalat.
-Jag får till exempel inte göra kalvdans!
Det är detta som är katastrofen på Xoco - mer omfattande än man tänker sig i första andetaget, inte så mycket för Magnus Johansson som generellt för ett svenskt matarv. Det är som att ta bort sinnoberrött för en stafflimålare att hindra en matlagare att använda sig av ett fullkomligt smakregister. Kanske en "fjärt" tankemässigt för de allra flesta, men för smakdårarna är det alldeles katastrofalt att myndigheter sätter upp hinder för kreativitet.
Jag sa:
"Om man använder sig av barristamjölk och proteinhöjer den ytterligare med några matskedar Semper torrmjölk och sedan...... ja, he...då kan man laga kalvdans...alltså...inte riktig...men,
Jag såg hur Magnus Johansson mötte det jag sa med ett slags löjets leende över läpparna och jag förstod hur djävla dum jag lät, som att tipsa Le Corbusiern hur man löser trafikrörelser under bostadsområden eller tala om för Rietveld hur en stol ska se ut.
Löjligt falsk kalvdans
Det här behöver Du:
1 ½ dl mjölkpulver
7 dl barristamjölk
2 ägg (för säkerhetsskull)
1 krm salt
1 ½ msk strösocker
1 tsk mald kardemumma
Gör så här:
Vispa ut mjölkpulvret i lite av mjölken. Vispa slätt med resten av mjölken och alla ingredienser utom kardemumman. Häll i en smort form och baka i vattenbad 150 grader tills puddingen stelnat. Stjälp upp, strö över kardemumma och servera med sylt.
jag fattar alltså inte artikeln. aja, xoco är ett utmärkt café som jag rekommenderar till alla! Och tro inget annat.
SvaraRaderaAnledningen till att man inte år använda opastöriserad mjölk hur som helst är att det en gång i tiden förekom enormt mkt sjukdomar på grund av bristande hygien vid mjölkning. Det borde var och en som arbetar med mat veta - säg åt stoplskottet Magnus Johansson att uppdatera sig i den frågan så slipper han beklaga sig. Tycker du att det är svårt att förstå de tankegångarna kanske du borde motionera din hjärncell en smula?
SvaraRaderaMjölkbonden Maria
Mjölkbonden Maria använder en ton som borde få mjölken att surna.
SvaraRaderaJo mjölken anklagades för att föra bland annat Tuberkelbakterier och andra förskräckligheter, det är rätt och den tiden vill vi naturligtvis inte ha tillbaka.
Själv dricker jag inte mjölk annat än ibland och då den ohomogeniserade från Åsens Mejeri i Skåne.
Jag undrar förresten om inte Mjölkbonden Maria klampat in i mitt vardagsrum och druckit något helt annat än mjölk, med tanke på hur hon uttrycker sig.