lagers tabberas
torsdag 2 maj 2024

Utrotad smak som vore kulturskymning om den försvann - jag pratar om böckling.

›
                            En industrifiskebåt fångar upp lika mycket strömming på en dag som en kustfiskare fångar in på ett år . Strömmin...
måndag 29 april 2024

Från strömming på Bergmans fisk till confiterad anka och inkokt röding på Nationalmuseet

›
  Strömming Norrsundet Bästa strömmingen? Alltså det är ju en fråga som är väldigt svår att besvara. Jag hade en väldigt god vän, vi brukade...
lördag 20 april 2024

Rabarberknopp

›
Allt tar så mycket längre tid här än söderöver. På några dagar har värsta snön dragit sig tillbaka och omedelbart knoppas den, vår rabarber....

Virvelkvarn - Stenkvarn eller valskvarn?

›
Virvelmald råg signerad Olov Jönsson Som jag förstått det (nej jag uttrycker därmed inte tvivel på det jag hävdar) börjar vi inte bara snegl...
torsdag 18 april 2024

Söderhamn! What?

›
Röding Varför ständigt denna hets? Alltid max hastighet och alltid skylla på att längtan är så stor, skyndsamt upp till landet. Men spelar r...
måndag 15 april 2024

Frukost typ lunchmackor som start up för dagen som innefattar både det ena och det andra...

›
...bland annat körrep ikväll efter lördagens aprilkonsert i Kummelby i lördags, nu musik, nya noter - en jäkla massa noter blir det att läsa...
söndag 14 april 2024

Ett bröd - det räcker! Det här är Kultur.

›
Jag vill minnas att jag 2010, vid mitt första besök på då nyöppnade Vallentuna Stenugnsbageri , sa till Olof Jönsson att öppna en låda i So...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.