lagers tabberas
torsdag 4 januari 2024

14– på termometern och sjunkande, man liksom vaknar upp på dasset

›
Tröstar mig med att mumla tyst för mig själv att "så här har folk haft det betydligt längre än med WC i värmen inomhus. Värst är när ma...
måndag 1 januari 2024

50 vårrullar , vego, i ett nafs - lite saltiga, lite heta. Det här innehåller de:

›
En gul lök i tunna båtar 1/2 mm fick långsamt bli mjuk i stora järnpannan på vedspisen. Hällde över ett sådant där paket med sojafärs (vilke...
lördag 30 december 2023

Jon Fosse i vinterlandet, läsning som för mig bort och in i mitt, tenkjer jeg

›
Meir varmt vatn Olai, seier gamle jordmor Anna Nei stå no ikkje det og heng i kjøkkendøra då mann, seier ho Nei nei, seier Olai Dessa rader ...

Snövinter som vanligt, utmärkt skidföre och grannt i trädgården

›
När jag var barn var det alltid snö om vintern. Minns inte en enda slaskvinter och man fick kälke och skidor i julklapp. Sen tog det slut - ...
fredag 29 december 2023

Ju(v)lig morgenmad

›
Det pratas så mycket om allt det där som står i kylen efter julbordet. Skrev nyligen om det, hur resterna skapar lugn och stillhet inombords...
torsdag 28 december 2023

Blodpudding, ja men visst!

›
Jag kan inte nog sjunga blodpuddingens lov. I alla fall inte om jag får välja mellan industribakad (dit ingen lovsång når) och antingen min...
tisdag 26 december 2023

Lite självskryt i mellandagarna

›
  Det är väl allom bekant att jag skriver om mat i Fokus. En gång i veckan dimper det ner en liten rapport om vilka artiklar som är mest läs...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.