torsdag 4 januari 2024
14– på termometern och sjunkande, man liksom vaknar upp på dasset
›
Tröstar mig med att mumla tyst för mig själv att "så här har folk haft det betydligt längre än med WC i värmen inomhus. Värst är när ma...
måndag 1 januari 2024
50 vårrullar , vego, i ett nafs - lite saltiga, lite heta. Det här innehåller de:
›
En gul lök i tunna båtar 1/2 mm fick långsamt bli mjuk i stora järnpannan på vedspisen. Hällde över ett sådant där paket med sojafärs (vilke...
lördag 30 december 2023
Jon Fosse i vinterlandet, läsning som för mig bort och in i mitt, tenkjer jeg
›
Meir varmt vatn Olai, seier gamle jordmor Anna Nei stå no ikkje det og heng i kjøkkendøra då mann, seier ho Nei nei, seier Olai Dessa rader ...
Snövinter som vanligt, utmärkt skidföre och grannt i trädgården
›
När jag var barn var det alltid snö om vintern. Minns inte en enda slaskvinter och man fick kälke och skidor i julklapp. Sen tog det slut - ...
fredag 29 december 2023
Ju(v)lig morgenmad
›
Det pratas så mycket om allt det där som står i kylen efter julbordet. Skrev nyligen om det, hur resterna skapar lugn och stillhet inombords...
torsdag 28 december 2023
Blodpudding, ja men visst!
›
Jag kan inte nog sjunga blodpuddingens lov. I alla fall inte om jag får välja mellan industribakad (dit ingen lovsång når) och antingen min...
tisdag 26 december 2023
Lite självskryt i mellandagarna
›
Det är väl allom bekant att jag skriver om mat i Fokus. En gång i veckan dimper det ner en liten rapport om vilka artiklar som är mest läs...
‹
›
Startsida
Visa webbversion