lördag 30 december 2023
Jon Fosse i vinterlandet, läsning som för mig bort och in i mitt, tenkjer jeg
›
Meir varmt vatn Olai, seier gamle jordmor Anna Nei stå no ikkje det og heng i kjøkkendøra då mann, seier ho Nei nei, seier Olai Dessa rader ...
Snövinter som vanligt, utmärkt skidföre och grannt i trädgården
›
När jag var barn var det alltid snö om vintern. Minns inte en enda slaskvinter och man fick kälke och skidor i julklapp. Sen tog det slut - ...
fredag 29 december 2023
Ju(v)lig morgenmad
›
Det pratas så mycket om allt det där som står i kylen efter julbordet. Skrev nyligen om det, hur resterna skapar lugn och stillhet inombords...
torsdag 28 december 2023
Blodpudding, ja men visst!
›
Jag kan inte nog sjunga blodpuddingens lov. I alla fall inte om jag får välja mellan industribakad (dit ingen lovsång når) och antingen min...
tisdag 26 december 2023
Lite självskryt i mellandagarna
›
Det är väl allom bekant att jag skriver om mat i Fokus. En gång i veckan dimper det ner en liten rapport om vilka artiklar som är mest läs...
Annandagjulfrukost och alla andra äventyr med julmaten och hur den skapar ro och tillförsikt
›
Överst t.v Håkan Juholts lingonsill från hans bok Silldiplomati, t.h Rågbröd med kallrökt ren från Marja Ek på Renprodukter, Neders t.v me...
fredag 22 december 2023
Sprita inte i jul
›
Tänkte en mycket längre argumenterande rubrik, men den korta uppmaningen räcker! Igår morse på TV4 satt två "alkoholexperter" oc...
1 kommentar:
‹
›
Startsida
Visa webbversion