lördag 26 augusti 2023
Besök hos Axfoundation på Torsåker, en nödvändig labinstitution för framtidens mat
›
Otrolig eftermiddag på Axfoundation på gamla Torsåkers gård i arrangemang med kära Matmaffian. Från stampad jordgolv i ladan till en expe...
torsdag 24 augusti 2023
En enkel men så smakrik liten soppa till lunch
›
August matäventyr går från klarhet till perfektion - han är så smaksäker (utöver exakt gehör i musiken). Skördade precis brockoli som vädr...
tisdag 22 augusti 2023
Dungen sysselsätter mig än, dungen, ladan, landskapet, vädret och tiden. Här är de första skisserna
›
Det hände sig för fyra år sedan exakt - det vet jag för jag blev påmind av Facebook idag, att jag gick ut i landskapet och på långt håll så...
måndag 21 augusti 2023
Tjusigaste svampen, under en gran alldeles nära oss
›
söndag 13 augusti 2023
Riktiga fläskkotletter
›
Sällan nu att man hittar riktigt styckade fläskkotletter, tyvärr. I förrgår dock ett undantag, styckat med fett och svål kvar och rejält til...
torsdag 10 augusti 2023
Hittade en recension som jag missat. "Döden i skogen" - alltid aktuell
›
Jämte en hel hög sökare söker även jag efter antikvariska volymer av min bok Döden i skogen som kom ut 2006. Det är sällan de dyker upp om e...
fredag 4 augusti 2023
Både i minnet och i nuet - stekt salt sill med löksås!
›
När jag var barn, okej då tonåring, kunde man fortfarande köpa sill ur tunna i affären - fet saltad islandssill till inläggningar och som st...
‹
›
Startsida
Visa webbversion