lagers tabberas
lördag 26 augusti 2023

Besök hos Axfoundation på Torsåker, en nödvändig labinstitution för framtidens mat

›
  Otrolig eftermiddag på Axfoundation på gamla Torsåkers gård i arrangemang med kära Matmaffian. Från stampad jordgolv i ladan till en expe...
torsdag 24 augusti 2023

En enkel men så smakrik liten soppa till lunch

›
  August matäventyr går från klarhet till perfektion - han är så smaksäker (utöver exakt gehör i musiken). Skördade precis brockoli som vädr...
tisdag 22 augusti 2023

Dungen sysselsätter mig än, dungen, ladan, landskapet, vädret och tiden. Här är de första skisserna

›
 Det hände sig för fyra år sedan exakt - det vet jag för jag blev påmind av Facebook idag, att jag gick ut i landskapet och på långt håll så...
måndag 21 augusti 2023

Tjusigaste svampen, under en gran alldeles nära oss

›
 
söndag 13 augusti 2023

Riktiga fläskkotletter

›
Sällan nu att man hittar riktigt styckade fläskkotletter, tyvärr. I förrgår dock ett undantag, styckat med fett och svål kvar och rejält til...
torsdag 10 augusti 2023

Hittade en recension som jag missat. "Döden i skogen" - alltid aktuell

›
Jämte en hel hög sökare söker även jag efter antikvariska volymer av min bok Döden i skogen som kom ut 2006. Det är sällan de dyker upp om e...
fredag 4 augusti 2023

Både i minnet och i nuet - stekt salt sill med löksås!

›
När jag var barn, okej då tonåring, kunde man fortfarande köpa sill ur tunna i affären - fet saltad islandssill till inläggningar och som st...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.