torsdag 10 augusti 2023
Hittade en recension som jag missat. "Döden i skogen" - alltid aktuell
›
Jämte en hel hög sökare söker även jag efter antikvariska volymer av min bok Döden i skogen som kom ut 2006. Det är sällan de dyker upp om e...
fredag 4 augusti 2023
Både i minnet och i nuet - stekt salt sill med löksås!
›
När jag var barn, okej då tonåring, kunde man fortfarande köpa sill ur tunna i affären - fet saltad islandssill till inläggningar och som st...
tisdag 1 augusti 2023
Torskrygg på Forsså i Forsa
›
Det är så kul när händelser griper in vartefter. Vi gjorde av en anledning en dagsutflykt sådär som man gör ibland om sommaren när vädret är...
torsdag 27 juli 2023
En hel middag på Muurikkan
›
Bara att ta till sig, rykande varmt och hett av chili, salt från fisksås och soja, umami så det skriker, kyler i solen och värmer i gråvädre...
Första blåbären som en knastrigt ,härligt söt, lite seg och blåbärsmättad smulpaj
›
Årets första, men inte sista. Vedugnsgräddad såklart
måndag 24 juli 2023
Att böckling kan locka till sådan läsning. Egentligen inte förvånande, men ändå.
›
Sedan dryga året tillbaka skriver jag om mat ur ett litet annat perspektiv i tidningen Fokus. Nu senast i julinumret om delikatessen böckl...
Oj, den tycks eftertraktad och det här är ur andraupplagan i danskt band
›
Jag får ofta frågan - "har du en 'Järnspisar, Hackekorv och Tabberas' som jag kan få köpa?" Men jag har ju inte det, bar...
1 kommentar:
‹
›
Startsida
Visa webbversion