torsdag 27 juli 2023
En hel middag på Muurikkan
›
Bara att ta till sig, rykande varmt och hett av chili, salt från fisksås och soja, umami så det skriker, kyler i solen och värmer i gråvädre...
Första blåbären som en knastrigt ,härligt söt, lite seg och blåbärsmättad smulpaj
›
Årets första, men inte sista. Vedugnsgräddad såklart
måndag 24 juli 2023
Att böckling kan locka till sådan läsning. Egentligen inte förvånande, men ändå.
›
Sedan dryga året tillbaka skriver jag om mat ur ett litet annat perspektiv i tidningen Fokus. Nu senast i julinumret om delikatessen böckl...
Oj, den tycks eftertraktad och det här är ur andraupplagan i danskt band
›
Jag får ofta frågan - "har du en 'Järnspisar, Hackekorv och Tabberas' som jag kan få köpa?" Men jag har ju inte det, bar...
1 kommentar:
torsdag 6 juli 2023
Hur kan en fruntimmersförening bli spännande och intressant att läsa om? Jo, om det är Eva Sjöstrand som för pennan.
›
Här möter jag hundratals kvinnoprofiler på Gotland och därutöver en rad märkliga män, lokala kulturpåvar och allrahelst en biskop som man b...
fredag 12 maj 2023
Stekt egenodlad topprödkål med lite brynt smör och soja - en delikatess
›
Så två bilder på svarta vinbär som börjat knoppas.
söndag 2 april 2023
Sallad på biff, glasnudlar och vårlök - kryddat med nam prig narok, fisksås och lime
›
Söndagsmiddag och en bit biff på ett drygt kilo i kylen. Borde fått ligga där i minst halva nästa vecka också, men skar två rediga bitar, ...
‹
›
Startsida
Visa webbversion