måndag 30 januari 2023
Oxbringa 2.0 - i alla fall gott med kladdris, grönsaker och nam prig bun
›
Körde en bit rimmad oxbringa i min sousvid , 60 grader 24 timmar. Pressade i ett dygn kallt och så möra tunna skivor. Bollar av kladdris Ka...
Berit Wahlgren på Östra Station - nu i Fokus
›
Jag brukar inte kokettera med uppdrag som jag har om det inte handlar om böcker jag skriver. Sedan något år tillbaka skriver jag om mat ur o...
Smör på riktigt
›
Jag kommer att tänka på vad Astrid Lindgren skrev i ett brev till sina föräldrar när hon satt uppe i Stockholm och nyss hade fått ett pake...
måndag 23 januari 2023
Cajsa Karlssons mjölk - säg det! Det räcker!!!
›
Hon blev med Jersey där borta vid Antuna gård och nu har hon öppnat en liten Gårdsbutik jämte det egna lilla mejeriet och säljer litervis me...
torsdag 12 januari 2023
Stekt ris med Färlakorv från Delins och nam prig pau - tänk att det funkar.
›
Vilket möte. Färilakorv från Delins i Färila (säljs sex ton i veckan enligt uppgift) , schalottenlök, vårlök, vitlök, torkad rostad chili, f...
måndag 9 januari 2023
När röror blir rörande goda
›
Guckor eller röror eller vad det nu kallas - jag har en favorit, eller snarare ett par tre om nu Skagenröra räknas till en gucka. Jag gör ...
Fläsket brinner - inte riktigt, det kokta fläsket hinner inte bli stekt
›
Alltså, gillar du inte fläsk så sluta läs här för veckorna efter att vi varit på landet så blir det mycket fläsk på menyn. Delins ICA och ...
‹
›
Startsida
Visa webbversion