lagers tabberas
torsdag 12 januari 2023

Stekt ris med Färlakorv från Delins och nam prig pau - tänk att det funkar.

›
Vilket möte. Färilakorv från Delins i Färila (säljs sex ton i veckan enligt uppgift) , schalottenlök, vårlök, vitlök, torkad rostad chili, f...
måndag 9 januari 2023

När röror blir rörande goda

›
Guckor eller röror eller vad det nu kallas - jag har en favorit, eller snarare ett par tre om nu Skagenröra räknas till en gucka.   Jag gör ...

Fläsket brinner - inte riktigt, det kokta fläsket hinner inte bli stekt

›
Alltså, gillar du inte fläsk så sluta läs här för veckorna efter att vi varit på landet så blir det mycket fläsk på menyn. Delins ICA och ...
lördag 7 januari 2023

Röda Lacket - väcker nostalgi

›
Jag gick i Mah-Jong kostym. Hade en orange och en mörkblå. Pipskägg och polisonger. Och jag snusade Röda Lacket. Hade jag Mah-Jongkostym und...
onsdag 4 januari 2023

August har det där lilla extra när det kommer till smak och servering

›
Han är säker i handlaget och han vet exakt vilka smaker som funkar, dessutom gör han snygga uppläggningar, skitsnygga - han är femton år och...
torsdag 22 december 2022

Haupt lakritskalender ger mersmak

›
Veckan före advent förärades jag en lakritskalender från Haupt lakrits - för övrigt den lakritsfabrik i landet som är den mest inovativa, d...

Så här såg det ut den första advent - av tradition jag inte vet var den uppstod

›
Det där med traditioner - de är ju till för att brytas, sa jag tidigt på den tiden när jag opponerade mot det mesta. Upptäcker hur jag skapa...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.