lagers tabberas
onsdag 21 december 2022

Råbiff på årets mörkaste dag, ett ljus som strålar

›
Om det vore så skulle August gärna äta råbiff ett par dar i veckan. Nu blir det väl en gång i månaden kanske under de mörka kalla månaderna....

Gräver i min egen historia efter makalösa Kiefer på Artipelag

›
 I sällskap av vitale vännen Janne Enfors grottade vi ner oss i verbala tolkningar av Kiefers arbeten på Artipelag idag. En så stark input! ...
fredag 16 december 2022

Tjockpannkaka av bästa sort med lingon och en syrlig kålsallad

›
Själva pannkakan går att variera till tusen. Minns hur jag serverade grön pannkaka när de stora barnen var små och de älskade den ända tills...
tisdag 13 december 2022

Måndagssoppa på en lusciatisdag. Väldigt gott.

›
Där vi bor är det under 10 minus idag. Fick tag på en gårdskyckling och tänkte "tryckkokare" och så fick det bli.  En hel kyckling...
måndag 5 december 2022

Nä, nu väntar vi inte längre på prinskorv, köttbullar, skinka, rödkål och bruna bönor

›
Söndagsmiddag för mig och August Pepparkaksgriljerad skinka Bästa granen i Sollentuna. Slöjdgillets vid Hersby  

Smörgåsmat, nattmacka och redig frukost

›
Det finns några grejer som jag alltid villa ha i kylen så här års några veckor före jul. Det är syltat fläsk, julost av mesigaste sort, leve...
lördag 3 december 2022

GRATTIS ÄLSKADE LOVISA

›
  För 23 år sedan den här dagen kom hon till världen. Det var ett hiskeligt väder och jag hade en gammal skrothög till bil med sommardäck. S...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.