torsdag 13 oktober 2022
Längsta inslaget om Paltbröd - ingen plats för snuttifiering!!!
›
Jag tror jag har lite av rekord - Ett 17 minuter långt inslag om Paltbröd i Sveriges Radios matprogram Meny i P1. Det är många år sedan nu,...
måndag 10 oktober 2022
Bullens med pulvermos efter fantastisk middag i lördags där viktiga ord blandades med goda delikatesser
›
Hemma hos oss äter vi, vilket kanske framgår, aldrig skräpmat. Men igår fick det bli så efter önskemål som lydde "Varför har vi aldrig ...
Överraskande och makalöst bra utställning av Urban Jöréns bilder
›
Såg det där för flera veckor sedan att min gode vän Urban Jörén skulle ha utställningen på Länsmansgården Österåker. Vernissage igår och vi...
fredag 7 oktober 2022
Så dyker den upp, en gammal skrift av min penna (Halda) från 1977
›
Den har ju en viss aktualitet ändå, tänker jag nu när den dyker upp på Vallentuna bibliotek. När jag hunnit halvvägs i min akademiska karri...
torsdag 6 oktober 2022
Snabbfrukost - blodpudding från Björks
›
Jag har skrivit spaltmeter om blodpudding - sååå underskattad, inte minst som frukostmat. Stadigt och bra, håller magen i trim och orken räc...
onsdag 5 oktober 2022
Bästa kålbuljongen på brynta stjälkar
›
Nu är frysen full med repad grönkål, svartkål och mango. Mittnerverna hackar jag fint och bryner hårt i lite olivolja i en wok. Ner i en gr...
tisdag 27 september 2022
Nytt gott bröd - direkt från ugnen
›
Jo, kände mig lite manad. Sugen på de där frasiga kanterna på en macka och det blåsiga, lite syrligt salta inre. Så var det och så fick det...
‹
›
Startsida
Visa webbversion