lagers tabberas
fredag 7 oktober 2022

Så dyker den upp, en gammal skrift av min penna (Halda) från 1977

›
Den har ju en viss aktualitet ändå, tänker jag nu när den dyker upp på Vallentuna bibliotek.  När jag hunnit halvvägs i min akademiska karri...
torsdag 6 oktober 2022

Snabbfrukost - blodpudding från Björks

›
Jag har skrivit spaltmeter om blodpudding - sååå underskattad, inte minst som frukostmat. Stadigt och bra, håller magen i trim och orken räc...
onsdag 5 oktober 2022

Bästa kålbuljongen på brynta stjälkar

›
 Nu är frysen full med repad grönkål, svartkål och mango. Mittnerverna hackar jag fint och bryner hårt i lite olivolja i en wok. Ner i en gr...
tisdag 27 september 2022

Nytt gott bröd - direkt från ugnen

›
 Jo, kände mig lite manad. Sugen på de där frasiga kanterna på en macka och det blåsiga, lite syrligt salta inre. Så var det och så fick det...

Kolbulle med amerikafläsk och med sås av råa lingon

›
  Middagen igår förbereddes redan i förrgår - för så är det (!) En bra kolbullesmet vispas ihop i ett ögonblick MEN behöver ligga och sväll...
onsdag 21 september 2022

Köttfärslimpa och mer

›
Köttfärslimpa med råa lingon Kålpudding, när den serverades i skolan när jag var grabb var det liksom högtidsdag, massor med fräst kål och t...

Det är klart att det ska vara köttfärslimpa en onsdag

›
De låg där och restade, Björks utmärkta bacon och tillsammans med en drygt kilo fin köttfärs. Fyra matskedar ströbröd och en och en halv dec...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.