lagers tabberas
onsdag 21 september 2022

Köttfärslimpa och mer

›
Köttfärslimpa med råa lingon Kålpudding, när den serverades i skolan när jag var grabb var det liksom högtidsdag, massor med fräst kål och t...

Det är klart att det ska vara köttfärslimpa en onsdag

›
De låg där och restade, Björks utmärkta bacon och tillsammans med en drygt kilo fin köttfärs. Fyra matskedar ströbröd och en och en halv dec...
söndag 18 september 2022

Vetesur av stenmalt kulturspannmål

›
Skrämde liv i min surdegskultur på stenmalt vete från Tevekvarn i Järvsö. Bubblade och stod i. Satte en fördeg med 100 gram + 150 mjöl och 1...
lördag 17 september 2022

Ugnsgrejer för veckan som kommer och lite för frysen

›
 Ibland händer det. Det är lite billigare priser i affären på bra grejer och då kan man ju passa på. Köttfärs från gård i närheten för 95 kr...
måndag 12 september 2022

Grovsnus på burk, underbara tanke

›
Jag kommer ihåg när jag började snusa (vid tretton års ålder, säg inget till mina barn!) . Då fanns det ettan att köpa i blå kvartskilosförp...
fredag 9 september 2022

Bacon och egg, en och en halv meter från Björks i Färila

›
  Det är en ynnest att bo så nära ett släktdrivet charkuteri med så överväldigande råvaror. Deras bacon struntar jag i att steka, i alla fal...

Matlagningsdag igår

›
Ibland blir det så. Att jag står där med en massa råvaror som måste tas om hand, typ två kilo nymalen köttfärs, fyra kilo squash, en hel kas...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.