söndag 18 september 2022
Vetesur av stenmalt kulturspannmål
›
Skrämde liv i min surdegskultur på stenmalt vete från Tevekvarn i Järvsö. Bubblade och stod i. Satte en fördeg med 100 gram + 150 mjöl och 1...
lördag 17 september 2022
Ugnsgrejer för veckan som kommer och lite för frysen
›
Ibland händer det. Det är lite billigare priser i affären på bra grejer och då kan man ju passa på. Köttfärs från gård i närheten för 95 kr...
måndag 12 september 2022
Grovsnus på burk, underbara tanke
›
Jag kommer ihåg när jag började snusa (vid tretton års ålder, säg inget till mina barn!) . Då fanns det ettan att köpa i blå kvartskilosförp...
fredag 9 september 2022
Bacon och egg, en och en halv meter från Björks i Färila
›
Det är en ynnest att bo så nära ett släktdrivet charkuteri med så överväldigande råvaror. Deras bacon struntar jag i att steka, i alla fal...
Matlagningsdag igår
›
Ibland blir det så. Att jag står där med en massa råvaror som måste tas om hand, typ två kilo nymalen köttfärs, fyra kilo squash, en hel kas...
söndag 4 september 2022
Terra Madre på Stora Skuggan - en dagsvandring bland smaker och jäkligt trevligt folk
›
Jo, jag var där i fredags och "sonderade" och träffade folk. Idag skulle vi egentligen åkt in till stan på vernissage och Bondens ...
torsdag 1 september 2022
Röda vinbär levererar år efter år - jag gör alltid råsaft av nästan allt
›
Två buskar med röda vinbär. Säkert ällgamla . Och de levererar år efter år, enorma mängder. Har försökt rationalisera skörden genom att anvä...
‹
›
Startsida
Visa webbversion