lagers tabberas
söndag 18 september 2022

Vetesur av stenmalt kulturspannmål

›
Skrämde liv i min surdegskultur på stenmalt vete från Tevekvarn i Järvsö. Bubblade och stod i. Satte en fördeg med 100 gram + 150 mjöl och 1...
lördag 17 september 2022

Ugnsgrejer för veckan som kommer och lite för frysen

›
 Ibland händer det. Det är lite billigare priser i affären på bra grejer och då kan man ju passa på. Köttfärs från gård i närheten för 95 kr...
måndag 12 september 2022

Grovsnus på burk, underbara tanke

›
Jag kommer ihåg när jag började snusa (vid tretton års ålder, säg inget till mina barn!) . Då fanns det ettan att köpa i blå kvartskilosförp...
fredag 9 september 2022

Bacon och egg, en och en halv meter från Björks i Färila

›
  Det är en ynnest att bo så nära ett släktdrivet charkuteri med så överväldigande råvaror. Deras bacon struntar jag i att steka, i alla fal...

Matlagningsdag igår

›
Ibland blir det så. Att jag står där med en massa råvaror som måste tas om hand, typ två kilo nymalen köttfärs, fyra kilo squash, en hel kas...
söndag 4 september 2022

Terra Madre på Stora Skuggan - en dagsvandring bland smaker och jäkligt trevligt folk

›
Jo, jag var där i fredags och "sonderade" och träffade folk. Idag skulle vi egentligen åkt in till stan på vernissage och Bondens ...
torsdag 1 september 2022

Röda vinbär levererar år efter år - jag gör alltid råsaft av nästan allt

›
Två buskar med röda vinbär. Säkert ällgamla . Och de levererar år efter år, enorma mängder. Har försökt rationalisera skörden genom att anvä...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.