fredag 9 september 2022
Bacon och egg, en och en halv meter från Björks i Färila
›
Det är en ynnest att bo så nära ett släktdrivet charkuteri med så överväldigande råvaror. Deras bacon struntar jag i att steka, i alla fal...
Matlagningsdag igår
›
Ibland blir det så. Att jag står där med en massa råvaror som måste tas om hand, typ två kilo nymalen köttfärs, fyra kilo squash, en hel kas...
söndag 4 september 2022
Terra Madre på Stora Skuggan - en dagsvandring bland smaker och jäkligt trevligt folk
›
Jo, jag var där i fredags och "sonderade" och träffade folk. Idag skulle vi egentligen åkt in till stan på vernissage och Bondens ...
torsdag 1 september 2022
Röda vinbär levererar år efter år - jag gör alltid råsaft av nästan allt
›
Två buskar med röda vinbär. Säkert ällgamla . Och de levererar år efter år, enorma mängder. Har försökt rationalisera skörden genom att anvä...
lördag 27 augusti 2022
Tore Wretman - en båthyllning med schvung! (lakrits.se)
›
Det var på en mässa i förfluten tid som jag stannade till hos Rasmus Ragnarsson på Haupt lakrits. "Testa det här", sa han och ga...
onsdag 24 augusti 2022
Världens bästa isterband - inga tvivel - Franzéns Charkuteri
›
Den som följer den här bloggen har också kunnat följa min jakt efter bra isterband , sådana där härligt torra och rejält syrliga som kunde f...
onsdag 17 augusti 2022
Vilken skillnad i livskvalitet
›
Igår morse gick jag ut i daggvått gräs, snöt mig i näven och travade upp till dasset. Satt med dörren på vid gavel, de halvvuxna tornfalks...
‹
›
Startsida
Visa webbversion