lagers tabberas
fredag 8 juli 2022

Var ska bagaren vara om inte i byn, Janssons bröd i Ljusdal en källa till svindlande god smak!

›
Jag har skrivit om Janssons bröd på Hybovägen tidigare, senast om vörtbrödet till jul. Idag var vi tillbaka och överhandlade till helgen, a...

En sådan lyxig kväll med smultron och grädde

›
 "Jag har en god överraskning", sa K och kom in från köket med två tallrikar matade med smultron och tjockgrädde. En sådan förmån ...
söndag 3 juli 2022

August, så inihelvete smaksäker

›
Han jobbar metodiskt i köket, letar bästa råvarorna och gör vackert, avsmakar hela tiden, letar smakbryggor och prövar olika kombinationer, ...
fredag 17 juni 2022

Stor saknad efter Assar och lite av resfeber har slagit mig efter Lovisas storslagna födelsedagspresent

›
Hade jag för tio år sedan sagt att jag saknade en hund skulle jag anklagat mig själv att vara pjoskig! Trodde aldrig att jag skulle bli så f...
1 kommentar:
torsdag 16 juni 2022

Jag menar bara - dansk ribbestek - kan det bli bättre?!

›
 Kom över ett bra stycke kött från svensk gårdsgris, en utstyckad ribbestek. Kommer att ge oss god mat i två dagar minst. Puffig knaprig svå...
söndag 12 juni 2022

Sotaren bara öste ner bona!

›
Mitt förnuft säger att det här är gigantiska getingbon. Eller? Vi fick piporna granskade och tryckta. Sotaren, en jovialisk man från Ljusdal...
lördag 4 juni 2022

Överblivor? - Nej bara en glömd köttfärs

›
"De elaka svinen sökte genast upp andra sulor att äta" Så skriver Linné i en av sina reseböcker när det handlade om att välja mell...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.