lagers tabberas
söndag 3 juli 2022

August, så inihelvete smaksäker

›
Han jobbar metodiskt i köket, letar bästa råvarorna och gör vackert, avsmakar hela tiden, letar smakbryggor och prövar olika kombinationer, ...
fredag 17 juni 2022

Stor saknad efter Assar och lite av resfeber har slagit mig efter Lovisas storslagna födelsedagspresent

›
Hade jag för tio år sedan sagt att jag saknade en hund skulle jag anklagat mig själv att vara pjoskig! Trodde aldrig att jag skulle bli så f...
1 kommentar:
torsdag 16 juni 2022

Jag menar bara - dansk ribbestek - kan det bli bättre?!

›
 Kom över ett bra stycke kött från svensk gårdsgris, en utstyckad ribbestek. Kommer att ge oss god mat i två dagar minst. Puffig knaprig svå...
söndag 12 juni 2022

Sotaren bara öste ner bona!

›
Mitt förnuft säger att det här är gigantiska getingbon. Eller? Vi fick piporna granskade och tryckta. Sotaren, en jovialisk man från Ljusdal...
lördag 4 juni 2022

Överblivor? - Nej bara en glömd köttfärs

›
"De elaka svinen sökte genast upp andra sulor att äta" Så skriver Linné i en av sina reseböcker när det handlade om att välja mell...
söndag 29 maj 2022

Den där lille parveln som aldrig ger upp - August - Idag fyller han 15.

›
Han föddes idag för 15 år sedan och tvärdog direkt. Bara sådär slutade andas. "Det här ser inte bra ut", sa jag. "Jodå, sa ba...
måndag 23 maj 2022

Mer om detta Anguskött från Stenspers gård i Tallåsen - idag en Vitello Tonnato på en liten utstyckad rulle.

›
Alltså, kan man använda ett slitet uttryck som "helt magisk" så gör jag det om en liten utskuren rulle från en ko som  inte dög ti...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.