torsdag 16 juni 2022
Jag menar bara - dansk ribbestek - kan det bli bättre?!
›
Kom över ett bra stycke kött från svensk gårdsgris, en utstyckad ribbestek. Kommer att ge oss god mat i två dagar minst. Puffig knaprig svå...
söndag 12 juni 2022
Sotaren bara öste ner bona!
›
Mitt förnuft säger att det här är gigantiska getingbon. Eller? Vi fick piporna granskade och tryckta. Sotaren, en jovialisk man från Ljusdal...
lördag 4 juni 2022
Överblivor? - Nej bara en glömd köttfärs
›
"De elaka svinen sökte genast upp andra sulor att äta" Så skriver Linné i en av sina reseböcker när det handlade om att välja mell...
söndag 29 maj 2022
Den där lille parveln som aldrig ger upp - August - Idag fyller han 15.
›
Han föddes idag för 15 år sedan och tvärdog direkt. Bara sådär slutade andas. "Det här ser inte bra ut", sa jag. "Jodå, sa ba...
måndag 23 maj 2022
Mer om detta Anguskött från Stenspers gård i Tallåsen - idag en Vitello Tonnato på en liten utstyckad rulle.
›
Alltså, kan man använda ett slitet uttryck som "helt magisk" så gör jag det om en liten utskuren rulle från en ko som inte dög ti...
Råbiff på fetlagt kött av sinad ko
›
Min fäbless för Råbiff är känd. Inte mins för att jag återkommande skriver om råbiffexcesser. Inte bara här på Tabberaset utan också som nu ...
torsdag 19 maj 2022
Or i kylen - Ost i sinne
›
Herrgård 60 månader Igår kväll, kände mig nöjd efter två lyckade skrivdagar och sen städning. Sådär vid 22, en kopp te och endast ost därtil...
‹
›
Startsida
Visa webbversion