lagers tabberas
torsdag 24 mars 2022

"Smakar brav" som Linné brukar uttrycka det om allt från renmagelagrad ost till potatoes...

›
 ...men det där med att potatis "smakte brav" är inte riktigt sant för i en annan mening, tror det är i hans skånska resa, skriver...

Blodpudding till frukostering, alldeles utmärkt och stadig kost att genomlida dagen på.

›
Sagt och gjort - för en del år sedan - skaffade jag allt jag behöver för att baka min egen blodpudding. Den blev fantastisk. (recept här!) N...
lördag 19 mars 2022

Svenskjävlar - nu i annat format (X)

›
Kryptiskt inte sant? Jag packar upp det senaste från Haupt Lakrits . Hittar Svenskjävlar, den där balken med salt och salmiakskräm som man t...
onsdag 16 mars 2022

Leverbiffar kokta i mjölk

›
Det är ett tag sedan, men nu var det dags igen för mjölkkokta leverbiffar med ris och lingon. Jag skrev om vad det är, varför jag äter det o...
lördag 12 mars 2022

Ragnhild Haarstad, say no more!

›
Det blev en resa. Så länge utställningen pågått har jag tänkt att jag måste dit. Träffade Ragnhild åtskilligt för 40 år sedan, kanske ännu l...
onsdag 9 mars 2022

Shepherds pie - lite annorlunda, men gott

›
Jag kokade en köttfärssås för frysen i veckan och åt lite av den i tisdags med pasta. En del fick koka ihop ordentligt för att bli en köttgr...

En av de bästa äggrörorna med ägg, ankfett, smör och grädde. Serveras med Bacon från Björks i Färila

›
Den där frukosten står man sig på vill jag lova. Fem ägg 1/2 dl ankfett 1 msk smör 1 dl vispgrädde. Sm'ält smör och ankfett i en tjockbo...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.