lagers tabberas
onsdag 16 mars 2022

Leverbiffar kokta i mjölk

›
Det är ett tag sedan, men nu var det dags igen för mjölkkokta leverbiffar med ris och lingon. Jag skrev om vad det är, varför jag äter det o...
lördag 12 mars 2022

Ragnhild Haarstad, say no more!

›
Det blev en resa. Så länge utställningen pågått har jag tänkt att jag måste dit. Träffade Ragnhild åtskilligt för 40 år sedan, kanske ännu l...
onsdag 9 mars 2022

Shepherds pie - lite annorlunda, men gott

›
Jag kokade en köttfärssås för frysen i veckan och åt lite av den i tisdags med pasta. En del fick koka ihop ordentligt för att bli en köttgr...

En av de bästa äggrörorna med ägg, ankfett, smör och grädde. Serveras med Bacon från Björks i Färila

›
Den där frukosten står man sig på vill jag lova. Fem ägg 1/2 dl ankfett 1 msk smör 1 dl vispgrädde. Sm'ält smör och ankfett i en tjockbo...

Ostron en vanlig tisdag - som en liten förrätt

›
Han var bara lite över två när han började gilla ostron. Allt håller i sig nu som snart 15 åring Ostronälskaren och jag med grillad citron t...
tisdag 8 mars 2022

En droppe i snön (när vi grillade korv)

›
Att sitta på renfäll ute i snön och njuta i solen trots åtta minusgrader är alldeles speciellt, Extra fint blir det av att det som ligger på...

Lider eller älskar?

›
Ibland får man höra att hundar stämmer upp liksom i klagan över vissa ljud...som när jag sjunger till exempel, eller som när ambulansen kör ...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.