lagers tabberas
tisdag 1 mars 2022

Tack snälla ljusdals kommun

›
För en tid sedan ville vi gräva avlopp och bespetsade oss på en modern miljöanläggning . Ingenting annat än en jätteanläggning godkändes av ...
lördag 26 februari 2022

Torsdag med Klubben och kålpudding

›
Det finns ett vattenhål i mitt liv som underhållit mig i varierande grad och om torsdagar ända sedan 1982 då jag i december "kallades l...
onsdag 23 februari 2022

Pla Kapong - fisk i burk - en bomb alltid i kylen!

›
Mannerström ska ha sagt att "man alltid ska ha en gubbröra i kylen" .  Hemma hos oss har vi så gott som alltid en Pla Kapong . En ...

Flyende lingon och uppblåst ugnspannkaka

›
Flyende lingon från Hälsingland Alltid lingon i frysen, bara att ta fram och råröra att ackompanjera en rejäl ugnspannkaka till exempel. Var...
tisdag 22 februari 2022

Jakten på ursprung.

›
Idag är det nio år sedan farsan gick bort. Idag börjar jag ett projekt, eller snarare har jag fått förmånen att jobba med det i flera år, me...
måndag 14 februari 2022

In för rostning

›
 De här rotsakerna, potatis, morot, palsternacka samt vitkål, brockoli och vitlök kryddat med timjan från landet. Nu körs de i ugnen tillsam...
torsdag 10 februari 2022

Stekt ris (kao pad) med fläsklägg, vitlök, chili och kinakål

›
Men alltså, utmärkt resträtt till lunch. Vi körde igång igår redan efter lunch. Rimmad fläsklägg tre och en halv timme, kokt med stjärnanis,...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.