fredag 21 januari 2022
Att ta reda på allt
›
Har precis skrivit en matkrönika om Astrid Lindgren som kommer att publiceras frampå vårkanten. Jag var hemma hos Astrid och hon säger, ...
onsdag 19 januari 2022
Covidstress - Bara Assar är cool.
›
Foto: KE Visst är det stress. Kalla mi...
Udon-nudlar med långkokt gris och chilibuljong
›
Jag är lite förtjust i Udon-nudlar. Men det går i perioder. De har ju så mycket karaktär att man lätt kan tröttna. Men idag njöt jag och A ...
tisdag 18 januari 2022
Stångkorv eller "stånkkorv", hursomhelst ffg sedan 70-talet!
›
Jo jag kommer ihåg smaken och har kunnat framkalla den när som helst och det där tuggmotståndet, löken till och ett lösstekt ägg. Så blandar...
Står du alltid och lagar långkok? Nä knappast!
›
Det är klart att till övervägande del lagar vi mat från grunden här hemma, men av och till så kör vi lite snabbare puckar på spisen. Idag ti...
måndag 17 januari 2022
Nystekt strömming med kaviar emellan och så ett smörsvängt potatismos
›
Alltså det går inte av för hackor en vanlig sketen måndag under oxveckorna. Dubbelpanerade i svedjeråg från TeVe-kvarn och stekte måttligt. ...
Samosas igår - strömming idag (måndag?)
›
När jag jobbade med Björn Frantzén och skrev hans första "kokbok" Frantzén/Lindeberg (Norstedts) Inledde vi ett samarbete med någr...
‹
›
Startsida
Visa webbversion