lagers tabberas
fredag 14 januari 2022

Nu for hon hem igen.

›
Älskade ungen Lovisa kom hem till jul två gånger? Först en måndag för att jobba i Stockholm tisdag och onsdag veckan före jul. Plötsligt kal...

Markus Aujalay skärpning. Dissar sillbullar med korintsås på bästa sändningstid.

›
Som en småunge om lever eller annan inälvsmat, som en bortskämd sprätt. Nä men det håller inte. Förmodligen har den här i övrigt fantastiske...
1 kommentar:
torsdag 13 januari 2022

Oxveckor? Baka bröd!

›
Är så lyckligt lottad att på vägen till torpet kör vi till TeVe-kvarn med stenmalen  svedjeråg och lokalt odlat vete, riktigt kulturspannmål...
onsdag 12 januari 2022

Coeur de filé? Nä, men smakerna sitter där

›
De där smakerna som man känner så väl, det smältande vitlökssmöret, det möra köttet och så det där motståndet i tuggan av den råstekta, feta...
måndag 10 januari 2022

Kålpudding, frikadell och köttbullar

›
Det är lika bra att smida mens järnet är varmt. I morse var det glödhett och i kylen låg två kilo blandfärs som måst tas om hand. Det blev e...

Kärt återseende och en vacker koppling

›
 Lovisa var den andra i familjen som mötte upp med Assar när han kom nersölad som ynklig valp efter biltransport från Vimmerby i sliskigt vä...
söndag 9 januari 2022

Riktigt kallt vinterljus med frostrosor på fönstret till frukost

›
När jag var barn stod det skidor på önskelistan till jul och vi fick skidor, det var liksom stående med vintergrejer i julklapp, kälkar, skr...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.