måndag 23 augusti 2021
Augustiskörd från dignande landet
›
När jag sår tidigt om våren så tror jag aldrig att det ska bli nåt, litar liksom inte på växternas kraft. Nu är det sådan växtlighet att ja...
lördag 21 augusti 2021
Paltbröd med fläsk på Ljusdals Hembygdsgård
›
Det finns hopp om den svenska husmanskosten. Ett av hoppen hittar vi på Ljusdals Hembygdsgård där Robert Pettersson håller kök sedan några å...
fredag 13 augusti 2021
Augusts Börek med svenska förtecken
›
Ja men han går från klarhet till klarhet, en 14 åring som är inovativ i köket och som lagar mat med höjd i smaker och nogsamt utvalda råvaro...
torsdag 12 augusti 2021
Rabarbersaft...igen!
›
Men alltså. Rabarber är bäst före midsommar, lite senare här uppe. Nu gick det betydligt längre och då passar stjälkarna till saft. Å det är...
onsdag 11 augusti 2021
Första skördetallriken, knastrigt, mjukt, ljummet, kallt, salt, syrligt och jävligt gott
›
Så här ska mat smaka, alldeles olikt och så mycket mer. Allt av äldre sorter och helt terroir. Bland mycket annat sockerärtor skurna i bitar...
Sommarrakning
›
Egentligen alldeles för tidigt, brukar ta sommarskägget i september när vi kommer hem från landet, men nu var det obekvämt i värmen så det...
torsdag 29 juli 2021
Nya lampor på konstens bro bryter mot idé, helhet och sunt förnuft
›
I Sollentuna har vi en bro och ett nydanat stadslandskap - det är fint! Stadslandskapet är till stora delar signerat den numera pensionerad...
‹
›
Startsida
Visa webbversion