lagers tabberas
söndag 11 april 2021

Men alltså ibland får man ta genvägar. Gott ändå en söndag.

›
Det fick bli en enklare middag idag. Köpeskinka (kvalitetsskinka förstås) som var färdigkokt, ett gäng padrones, tomasallad med riktiga toma...
torsdag 8 april 2021

Nä, nu får det bli kôlbulle med torrsaltat suggrygg

›
Smaka på ordet, "torrsaltad suggrygg" , det är det som lite finare uttrycks med "Amerikafläsk". Det kan man väl tänka lå...

Ja just det - snusdimman

›
Tänkte väl att jag glömt nåt, bilden på det som skapade den starka fermenteringsdoften under gårdagens lilla trerätters. Snusmeket låg på fi...

Trerätters? Ja huvudsaken är att det är gott

›
Vi hemfaller allt oftare till trerätters här hemma. Det är gott, det är roande och det är lite längre sittning vid bordet, inte dumt alls. I...
onsdag 7 april 2021

Smørrebröd vet i tusan, men goda var dom!

›
Sådär om morgonkvisten och August nyvaken tänkte jag kanske göra lite godare mackor istället för de ordinära rostade med marmelad. Det blev ...

Sopor som blommar år efter år.

›
Jag har en egenhet (som kanske är gemensam med många) att när jag är nere i återvinningsrummet så kollar jag runt med blicken, alltså inte ...

Svensk morot i Somtam

›
Jag har skrivit massor om somtam   här på Tabberaset. Igår prövade jag att göra en sötsaltig somtam på söta gotländska morötter som fått lig...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.