tisdag 9 februari 2021
Älgskav, gräddsås och klyftig potatis
›
Det finns dagar då middagen bara en halvtimme innan servering fortfarande är ett oskrivet blad och huvudet tomt som en papperspåse. Tur då m...
tisdag 2 februari 2021
Räksallad, snö och kor på bete.
›
Kulturåkern ett litet stycke bort från torpet Räksallad, enkelt efter 33 mils hemfärd om kvällen Kor på ensilagebete i Tallåsen, ulliga i vi...
måndag 1 februari 2021
Lutfisk från Skärhamn en vanlig sketen måndag i februari
›
Den där delikatessen som förvandlats flera gånger innan den hamnar på tallriken. Så fick det bli idag. Lutfisk till middag. Så länge det är ...
Kakfén - jo, ett kondis och bageri i Färila med landets bästa semlor.
›
Visst, det trixas med semlan och alla försöker överträffa varandra med semmelidéer. Fullkomligt onödigt. Bästa semlan finns i Färila några ...
lördag 30 januari 2021
Lite småkallt kan man säga men ack så skönt
›
Assar stortrivs, men kallt om tassarna Hallå I natt var det rejält kallt, men inne varmt och gott Fastfrusen julbelysning Egentligen inget...
Allt det där nedläggninghotade i en byggd som redan har så mycket nedlagt
›
När vi är här så pratas det minnen i grannskapet och av folk som är barnfödda i trakten. Minnen av butiker, av närhet, av samlingspunkter, m...
1 kommentar:
fredag 29 januari 2021
Äntligen, torsktungor i butiken
›
Det är skreitid. Vid mina många resor till Lofoten under skreikampanjer har jag njutit middagar få förunnade. En är torsktungor och ungdoma...
‹
›
Startsida
Visa webbversion