lagers tabberas
tisdag 9 februari 2021

Älgskav, gräddsås och klyftig potatis

›
Det finns dagar då middagen bara en halvtimme innan servering fortfarande är ett oskrivet blad och huvudet tomt som en papperspåse. Tur då m...
tisdag 2 februari 2021

Räksallad, snö och kor på bete.

›
Kulturåkern ett litet stycke bort från torpet Räksallad, enkelt efter 33 mils hemfärd om kvällen Kor på ensilagebete i Tallåsen, ulliga i vi...
måndag 1 februari 2021

Lutfisk från Skärhamn en vanlig sketen måndag i februari

›
Den där delikatessen som förvandlats flera gånger innan den hamnar på tallriken. Så fick det bli idag. Lutfisk till middag. Så länge det är ...

Kakfén - jo, ett kondis och bageri i Färila med landets bästa semlor.

›
Visst, det trixas med semlan och alla försöker överträffa varandra med semmelidéer.  Fullkomligt onödigt. Bästa semlan finns i Färila några ...
lördag 30 januari 2021

Lite småkallt kan man säga men ack så skönt

›
  Assar stortrivs, men kallt om tassarna Hallå I natt var det rejält kallt, men inne varmt och gott Fastfrusen julbelysning Egentligen inget...

Allt det där nedläggninghotade i en byggd som redan har så mycket nedlagt

›
När vi är här så pratas det minnen i grannskapet och av folk som är barnfödda i trakten. Minnen av butiker, av närhet, av samlingspunkter, m...
1 kommentar:
fredag 29 januari 2021

Äntligen, torsktungor i butiken

›
Det är skreitid. Vid mina många resor till Lofoten under skreikampanjer har jag  njutit middagar få förunnade. En är torsktungor och ungdoma...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.