lagers tabberas
onsdag 6 maj 2020

Thai av ren, inte så långt bort, torkat som torkat

›
Man tager en framdelsbit från ren, i det här fallet bogbladssteken och benar ur den snyggt. Av benen som sågas upp tillreds en god bul...
tisdag 5 maj 2020

Fladdermusvarning kring Arlanda (70-tals scoop)

›
För många år sedan jobbade jag på tidningen Norrort, Huvudstadspress, med en mängd lokala förstasidor som Sigtuna-Märstaposten, Dande...

Bred syra, knaprig yta och luftigt inre

›
Nu på morgonen, som frukostbröd, en eller två eller tre smörade skivor Orminge Levain. Tyvärr det sista, man kan säga mycket om det här ...
måndag 4 maj 2020

Mellan Haupt Lakrits och torkad ren som möter Sydostasien

›
Äh, det blev fel, beställde Mårran isf Stinky, men vad gör det, Haupt Lakrits är kvalitet och god smak över hela linjen. Nyss reparer...

Alltid på väg, hem eller bort i Coronatid utan att träffa en kotte

›
Utsikten från dasset igår tidig morgon före avfärd Långt ifrån att slå en sjua bak knuten, visseljohannans trygga pipande, sprakande e...
lördag 2 maj 2020

Bästa äppelpajen, inte för söt, inte för syrlig, helt enkelt perfekt

›
Men det finns ju saker och ting som liksom fastnar kvar, en smak som borrar sig in i minnet, en ost på Frantzéns Tour de France, en entr...

Suget efter det extra

›
Det är lördag och en morgon med cravings, Franzéns lardo och isterband och Daniel Lindebergs bröd. Idag kör Franzén en runda via Uppsa...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.