lagers tabberas
måndag 27 november 2017

Fläsket brinner

›
Inte riktigt förstås, men först körd i tryckkokare (fläsklägg) med stjärnanis och sedan plockad och i stekpanna, länge länge på svag vä...

Nä, himlen kan inte vänta...Grönkålstajm

›
Förra året, exakt på den här dagen, skötte jag sysslorna kring grönkålen i trädgården. Gödslade och grävde det sista i den antågande snö...
söndag 26 november 2017

Skavad ren, renskav av framdel. En mättande höjdare!

›
Vi låser oss så fast i smaknormer, oxkött, broiler, gris och glömmer orre, tjäder, rådjur, kronhjort, vildsvin, ren och lamm. Det blir ...
måndag 20 november 2017

Vem skulle jag varit idag, och var? Om ens?

›
Det var den där eftermiddagen jag kom hem från skolan och det var glåmigt snöoväder, mest blask. Ingenting var som det brukade, det var ...
lördag 18 november 2017

Ren, ripa, orre, tjäder och massor därtill

›
Marja Thomasson Ek Jag kom till Sollentuna 1962. Tjugo år senare startade en liten butik i ett hus i Norrviken, inte långt från statione...
fredag 17 november 2017

Den engelska frukosten och konkursade alternativ

›
För några veckor sedan var jag några dagar i London. Träffade min gamle vän från min egen journalistiska barndom, Anders Mård. Vi hade ...
torsdag 16 november 2017

Säg sej, det räcker

›
För en herrans massa år sedan reste jag till Bulandet i sällskap av Sven-Gunnar Svensson . Det var en av åtskilliga resor vi gjorde och ...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.