lagers tabberas
söndag 7 juni 2015

Jordförbättring i landet, en nystart över det gamla misskötta

›
Ja, se det är ett moras efter förre brukaren av min köksträdgård. Till en början tänkte vi sätta gris att beta av kirskålsrötter och kvi...
lördag 6 juni 2015

Syrenblommans saft på flaska, skördeårets början.

›
Den har en sådan påtaglig, rund och djup blomstersmak att man blir antingen kvalm när man dricker för mycket eller vimmelkantig av våren...
onsdag 27 maj 2015

Mycket gammal människa såg dagens ljus för första gången på 1000 år

›
Exakt där handsken pekar lyser skallen av en kristnad vikinng  Kring lunchtid nådde årets utgrävningar vid Broby resultat. I alla fall e...
onsdag 20 maj 2015

Lustiga spett gör vingarna flygga

›
Ja de där krumma knytena som drar ihop sig och blir seniga är inget nöje att stoppa i munnen. Jag talar om kycklingvingar. Prisvärt, m...
torsdag 14 maj 2015

Kirskålens fiende

›
 Nä, jag har inte hittat kirskålens fiende. Hade jag gjort det...? Och det finnes inte ett enda uns av kirskål i wokmiddagen ovan, de...
måndag 4 maj 2015

Lackerade kycklingbröst

›
Jag skrev under flera år matreportage för Dagens Arbete . I ett månadsavsnitt handlade det om grillad grisbog och jag dristade mig till ...

Visst är det vår med stenmurklor i trädgården

›
Krattade bland vitsipporna för att förändra lite mark från ormbunketräda till blomsterbacke och hittade stenmurklor. Vackra som bara den...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.